From Romania With Love: PayU Integration

123FormBuilder

by 123FormBuilder

Summer is unveiling its final grace, so let’s indulge ourselves into the blue sky and dream a little dream of… Romania. You know, the territory of ancient citadels hidden within the Carpathian Mountains, the home land of the gymnast who scored the first perfect ten at the Olympics, and the bucolic country where you can drink tuica with the elders and hear the most awesome stories on the planet and beyond. If you haven’t visited Romania yet, you should definitely consider it.

By now, you might have guessed I have a special place in my heart for these lands.  It’s only natural, since me and my teammates of 123FormBuilder were born and raised here. As we all send you a warm hug from our country, I will leave you, our English-speaking readers, in the company of our landscapes and address the rest of this post to our Romanian fellows, whom we’d like to announce our new integration with a local well-known payment gateway: PayU.

123FormBuilder si PayU – Solutia ta pentru plati online pe formularele de comanda

Daca esti proprietarul unui magazin online, probabil ai testat deja diverse modalitati si instrumente de preluare a comenzilor de la vizitatorii site-ului. Cosul de cumparaturi (shopping cart) este printre cele mai populare metode, insa are anumite dezavantaje – de la instalarea greoaie care cere un anumit nivel de cunostinte de programare, pana la numarul mai mare de pasi pe care clientul trebuie sa ii parcurga pana cand plaseaza comanda.

Un simplu formular de comanda este din multe puncte de vedere o solutie mai comoda si mai fiabila de e-commerce decat un cos de cumparaturi online. Formularul este cea mai usoara modalitate de a primi comenzi si de a intermedia tranzactiile, in special pentru afacerile mici sau pentru cele aflate la inceput care ofera un numar restrains de produse si servicii. 123FormBuilder ofera o modalitate simpla de a construi formulare online de comanda si de a le publica pe site, totul simplu si intuitiv, fara a scrie cod. Aceste formulare pot procesa plati online prin intermediul PayPal, Authorize.Net, Google Checkout, Stripe – si, de azi inainte, si prin PayU Romania, principalul furnizor de solutii de plata din tara noastra.

Prin integrarea 123FormBuilder – PayU, formularul de comanda va directiona vizitatorii spre PayU pentru a efectua tranzactia, dupa ce au selectat produsele dorite. Platile efectuate prin formularul de comanda sunt varsate automat in contul tau. Ca valuta pentru tranzactii, PayU accepta lei, dolari si euro. Platile se pot face cu sau fara a colecta TVA; daca optati pentru a o incasa, trebuie sa specificati in contul de PayU ce acoperire doriti sa aiba: la clientii din tara, ori la cei din Uniunea Europeana sau pentru toti.

Cum sa folosesti 123FormBuilder pentru a crea un formular de comanda integrat cu PayU

Dupa cum spune si numele, cu ajutorul 123FormBuilder orice formular web se poate realiza cat ai zice peste, sau „1-2-3”. Ca prim pas, va inregistrati ca utilizator pe site-ul 123FormBuilder. Pentru a folosi integrarea cu PayU, aveti nevoie de planul Platinum – si, desigur, de un cont PayU. O data logat in contul 123FormBuilder, alegeți Create New Form apoi selectați tipul de formular dorit – Order Form. Pasii pentru crearea unui formular de comanda sunt urmatorii:

  1. Editarea formularului – dupa ce ati selectat Order Form, vi s-a importat automat un sablon de formular. Pentru a selecta noi campuri si a le adapta la necesitatile dumneavoastra, folosiți butoanele din panou pentru a selecta tipurile de campuri dorite, care se introduc cu drag & drop in formularul pe care lucrati. Editorul ofera si opțiuni de validare a datelor introduse.
  2. Setarile formularului – la pasul Settings puteti activa integrarea cu PayU, dupa pasii explicati aici. Tot in Settings alegeti designul formularului din galeria de teme predefinite sau utilizand cod CSS personalizat. Optiunile de securitate sunt disponibile tot la acest pas: CAPTCHA, parola pe formular, encriptare SSL a datelor transmise. Daca procesati plati pe formular, este absolut necesar sa activati optiunea SSL, pentru siguranta tranzactiei.
  3. Publicarea formularului – in functie de platforma unde intentionati să apara, selectati codul oferit si urmati indicatiile (in general se rezuma la copy-paste in locul dorit).

Voila! Formularul integrat cu PayU este gata sa preia comenzi!

Speram ca veti gasi utila integrarea serviciului nostru cu PayU si asteptam feedbackul vostru. Nu ezitati sa ne lasati un comentariu la acest articol si sa ne trimiteti sugestiile voastre!

1 comment

  1. Imi place foarte mult acest modul pe numele sau de scena 123FormBuilder…:)
    Cred ca il voi implementa pe viitor si in magazinul meu!
    Multumesc pentru info!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You love forms as much as we do?

Then share your form story with us! We will read all the submitted cases and reach out the selected ones for further details. The chosen ones will have a case study created and will be featured in our blog, newsletter and social media channels.